2102288390 -93   info@motorfestival.gr

3rd Auto Battleships

To Auto Battleships Festival επιστρέφει στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου 2015 στο Στάδιο Ειρήνης και φιλίας με σκοπό να ταράξει τα κύματα στον χώρο της αυτοκίνησης. Πρόκειται για το γεγονός της χρονιάς για τους λάτρεις οποιουδήποτε οχήματος με τροχούς, ένα διήμερο φεστιβάλ για το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα που διοργανώνει η εταιρεία Magic Lamp.

Mια μεγάλη γιορτή που έχει στόχο να αναδείξει τη μεγάλη σημασία του αυτοκινήτου, τόσο στην οικονομία μιας χώρας, όσο και στον πολιτισμό.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν με περίπτερα εκπρόσωποι όλων των ειδών επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, όπως στην παραγωγή, αγορά και πώληση του αυτοκινήτου - αντιπροσωπείες, εξειδικευμένα συνεργεία, ανταλλακτικά, αναλώσιμα, καύσιμα κ.α.

Στο φεστιβάλ, επίσης, έχουν κληθεί να πάρουν μέρος σε ειδικά πάνελ για την Έρευνα και Εκπαίδευση για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη και Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων επιστήμονες, καθηγητές, οικονομικοί παράγοντες και εκπρόσωποι από τη βιομηχανία και αγορά του μηχανοκίνητου. Ταυτόχρονα, θα εξελίσσονται τεχνικά σεμινάρια μηχανολογίας για βελτιώσεις - tuning από μηχανικούς, για βελτιωτές-αντιπρόσωπους και άλλους φορείς που συμβάλλουν στην εξέλιξη του μηχανοκίνητου, ενώ θα πραγματοποιηθούν και παρουσιάσεις από το ΙΟΑΣ (Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»).

Ο δρόμος της «μεγαλύτερης οδικής ναυμαχίας» φυσικά θα είναι ανοιχτός σε εκπρόσωπους από λέσχες, συλλόγους και clubs πολυτελών αυτοκινήτων και άλλων ειδικών κατηγοριών. Στόχος είναι αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει θεσμό, καθώς το αυτοκίνητο αποτελεί τη βάση για τη λειτουργία δεκάδων επαγγελμάτων αλλά είναι και εκείνο το μέσο που φέρνει πολύ κοντά τους ανθρώπους από όλον τον κόσμο για μια πραγματική επαφή και ανταλλαγή απόψεων.

Διαβάστε παρακάτω τι μας είπε ο διοργανωτής του φεστιβάλ κ. Μιχαήλ Κοντιζάς:

Να περιμένουμε στο ΣΕΦ κάτι από την τελευταία ταινία "Fast and Furious";

Ίσως και κάτι παραπάνω. Θα υπάρχουν αρκετά καινούργια μηχανοκίνητα θεάματα όπως Toyota Starlet Show Time, Stunt ATV κ.α. αλλά και τα γνώριμα σε όλους όπως διαγωνισμοί Burn Out, Jap Style, ιστορικών μοτοσυκλετών, Drift Show, Stund extreme Show [αυτοκίνητα σε 2 ρόδες], ο θρυλικός γύρος του Θανάτου, που θα μας κόψουν την ανάσα όπως κάθε χρόνο.

Ποιο είναι το μεγάλο όνειρο για τα επόμενα χρόνια;

Το όνειρο είναι να μεγαλώσει και να τελειοποιηθεί το Auto Battleships Festival και να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για το χώρο του αυτοκινήτου στη χώρα μας. Να πραγματοποιείται κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ – θεσμός με πολλά show, διαγωνισμούς, επιδείξεις δεξιοτεχνίας κ.α. σχετικά με το Auto κομμάτι αλλά ταυτόχρονα να είναι πολυθεματικό με events και άλλου περιεχομένου, αλλά πάντα με κεντρικό πρωταγωνιστή πέραν του αυτοκινήτου, τον εκθέτη επαγγελματία ανεξαρτήτως ειδικότητας, εξειδίκευσης, δραστηριότητας ή οικονομικής κατάστασης.

Δύσκολες οι μεγάλες παραγωγές σήμερα;

Οπωσδήποτε όμως το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που βιώσαμε όλοι μας δεν ήταν κάτι απλό ή κάτι που να έχει συμβεί ξανά. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα και στην απλή καθημερινή μας ζωή. Συναντήσαμε λοιπόν αρκετές δυσκολίες προετοιμάζοντας μια τέτοια παραγωγή αλλά τα καταφέραμε. Η διοργάνωση του Autobattleships Festival, σε επαφή με την κοινωνία κι αφουγκραζόμενη αυτές τις συνθήκες που αναφέραμε, αποφάσισε το εισιτήριο εισόδου να είναι εξαιρετικά χαμηλό με τιμή στα 4€ και όλοι όσοι θα το προμηθευτούν, θα έχουν τη δυνατότητα ν’ απολαύσουν για περισσότερες από μια φορά τα μοναδικά show που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της εκδήλωσης. Με αφορμή το AUTO BATTLESHIPS FESTIVAL, που λαμβάνει χώρα στο ΣΕΦ το Σάββατο και την Κυριακή 12-13 Σεπτεμβρίου, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Μιχάλη Κοντιζά (CEO & Founder Magic Lamp), εμπνευστή και διοργανωτή του φεστιβάλ και μιλήσαμε για αυτό…

1. Τρίτη χρονιά για το AUTO BATTLESHIPS FESTIVAL, που πλέον έχει γίνει θεσμός για τους λάτρεις είτε των δύο είτε των τεσσάρων τροχών. Ωστόσο, η ιδέα για το φεστιβάλ αυτό πως προέκυψε, δύο χρόνια πριν;

Θεσμός δεν θεωρώ πως έχει γίνει ακόμα. Θεωρώ όμως σίγουρα πλέον ότι πρόκειται για μια διοργάνωση αναγνωρίσιμη και κάτι ξεχωριστό και μοναδικό στον ευρύτερο χώρο της μηχανοκίνησης. Η ιδέα ξεκίνησε απλά ως μια συγκέντρωση των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού κι ενός διαγωνισμού καλλιστείων. Κάτι απλό, λιτό και συνηθισμένο. Συνηθίζω όμως να σκέπτομαι σύνθετα, φουτουριστικά και πέραν της πραγματικότητας που μας επιβάλουν. Κι έτσι την προσπάθεια που ξεκίνησε απλά, αποφάσισα να την κάνω πολύ πιο σύνθετη και να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις να χτιστεί κάτι μεγάλο, σπουδαίο και που θα συγκεντρώνει για όλους τους σωστούς λόγους, τους λάτρεις του αυτοκινήτου και της μηχανής σε ένα μεγαλο festival. Το τίμημα είναι μεγάλο για να γίνουν όλ’ αυτά πραγματικότητα όπως όμως και το αποτέλεσμα που λέγεται Auto Battleships Festival με σταθμούς τα Μέγαρα, το ΟΑΚΑ και φέτος το ΣΕΦ.

2. Πείτε μας δυο λόγια για τους εκθέτες και τα σπάνια αυτοκίνητα που θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν με περίπτερα εκπρόσωποι όλων των ειδών επαγγελματικών φορέων που σχετίζονται με το αυτοκίνητο όπως παραγωγή, αγορά και πώληση του αυτοκινήτου – αντιπροσωπείες, εξειδικευμένα συνεργεία, ανταλλακτικά, αναλώσιμα, καύσιμα κ.α. Επίσης, σε πολύ μεγάλο βαθμό θα μπορεί ο κόσμος να βρει λύσεις σε θέματα που τον αφορούν. Η δυνατότητα να βρεί κανείς σ’ ένα χώρο το ανταλλακτικό που χρειάζεται κι έτσι να βρει λύση στο πιθανό πρόβλημα που έχει το όχημα του είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο δρόμος της ¨μεγαλύτερης ναυμαχίας¨ των δρόμων φυσικά θα φιλοξενήσει εκπρόσωπους από λέσχες, συλλόγους και clubs πολυτελών αυτοκινήτων αλλά και άλλων ειδικών κατηγοριών. Το χθες, το σήμερα και το αύριο του μηχανοκινήτου συναντώνται στο Festival μας. Θα γίνουν καλλιστεία οχημάτων και ενημερωτικές συζητήσεις γύρω από κλασικά οχήματα κι όχι μόνο. Θα μπορεί κανείς να δει το αγαπημένο του αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα και συγχρόνως να απολαύσει τόσα θεάματα. Όλα αυτά συνθέτουν τον λόγο που πρέπει να βρεθούν όλοι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

3. Ο περισσότερος χρόνος σας θα είναι αφιερωμένος στο AUTO BATTLESHIPS FESTIVAL και είναι λογικό καθώς οι μέρες πλησιάζουν. Ωστόσο, βρίσκεται χρόνο να ασχοληθείτε και με άλλα πράγματα και ποια είναι αυτά;

Όταν ακροβατείς χρειάζεται ισορροπία αρά η ανάγκη στην καθημερινότητα μου να βρίσκω ενδιαφέροντα και τρόπους να ισορροπώ είναι θέμα αυτοσυντήρησης. Πιστεύω γενικά πως η ζωή είναι απλή και με απλά καθημερινά πράγματα νιώθεις γεμάτος και ικανοποιημένος. Να είσαι με τον άνθρωπο σου, ένα γεύμα, μια ταινία, ένα επιτραπέζιο, απλά πραγματάκια που σε φορτίζουν για να συνεχίσεις. Σίγουρα τα ταξίδια και να ζω ανακαλύπτω νέα πράγματα είναι αυτό που με εξελίσσει .

4. Πόσος κόσμος υπολογίζεται ότι θα επισκεφτεί την φετινή εκδήλωση.

Δεν γνωρίζω ακριβώς πάντως αν κρίνω από τα προηγούμενα δυο σίγουρα δεκάδες χιλιάδες κόσμος. Προσωπικά επιτυχία θα είναι αν ξεπεράσουμε τους 30.000 επισκέπτες.